Kredītu procenti un GPL

Ar kredīta kalkulatora palīdzību jūs varat noskaidrot, kādas ir reālās izmaksas, kas jums ir jāmaksā par līgumā paredzēto personīgo kredītu. Jūs varat viegli aprēķināt visus izdevumus un uzreiz uzzināt, kādi ir gada efektīvie procenti (GPL). Jums tikai jāievada maksimālā ieskaitītā summa lejās, periods, procenti un analīzes un administrēšanas maksa, un kredīta kalkulators uzreiz parādīs kopējās izmaksas.

Kā jums palīdz kredīta kalkulators?

Kredīta kalkulators palīdz jums uzreiz uzzināt, kādas ir jūsu kredīta kopējās izmaksas. Jums tikai jāievada tāda informācija kā aizdotā summa, parāda periods, procenti un finanšu iestādes iekasētās maksas, un jūs uzreiz redzēsiet, kādas ir aizdevuma kopējās izmaksas.

Kalkulators nevar ņemt vērā tādus faktorus kā apdrošināšana, jūsu alga (vai citi ienākumi) vai kādi citi patēriņa kredīti jums šobrīd ir.

Kādiem kredītu veidiem var izmantot kalkulatoru?

Neatkarīgi no tā, vai tas ir personīgais aizdevums, hipotēka, līzings, pirmais mājoklis vai pat kredītkarte, jūs uzreiz varēsiet redzēt vissvarīgāko informāciju, kas palīdzēs pieņemt labāko lēmumu. Izmantojot šo kredīta kalkulatoru, varēsi ērti analizēt vairākus piedāvājumus, lai varētu izvēlēties savām vajadzībām labāko kredīta risinājumu.

Kredītu kalkulators neatkarīgi no mērķa

Bez maksas piedāvātais kredītu simulators var palīdzēt pieņemt pareizo lēmumu neatkarīgi no aizdevuma veida, kuram vēlaties pieteikties. Neatkarīgi no tā, vai tas ir  aizdevums personīgām vajadzībām jeb patēriņa kredīs , hipotēka vai auto kredīts, visiem aizdevumiem ir procentu likme, virkne komisijas maksu un maksimālais kreditēšanas periods. 

Tādējādi mūsu kredīta kalkulatoru ir ļoti vienkārši izmantot neatkarīgi no iemesla, kura dēļ vēlaties pieteikties aizdevumam. Jums tikai jāievada nepieciešamie dati un nekavējoties jānoskaidro visa nepieciešamā informācija par personīgo aizdevumu, kuru vēlaties saņemt.

Likmes kalkulators – kā privātpersonas aizdevuma ilgums ietekmē kopējo maksājuma summu

Varētu domāt, ka procentu likme ir vienīgais kritērijs, pēc kura būtu jāvadās, izvēloties kredītu. Šī uztvere visbiežāk ir nepareiza.

Kredīta atmaksas termiņam ir liela ietekme ne tikai uz ikmēneša likmi, bet arī uz kopējām izmaksām, īpaši, ja bankai jāmaksā noteikta ikmēneša administrēšanas maksa.

Izmantojot aizdevuma kalkulatoru, esam veikuši 3 dažādu individuālo aizdevumu piedāvājumu piemērus, kurus varat apskatīt zemāk.

1. piemērs: aizdevums EUR 5000 ar 9% procentiem
Aizdevuma termiņš2 gadi4 gadi6 gadi8 gadi10 gadi
Mēneša likme228,42 eiro124,43 eiro90,13 €73,25 €63,34 eiro
Procentu maksa482,08 €972,64 eiro1489,36 eiro2032,00 €2600,80 eiro
2. piemērs: aizdevums EUR 10 000 ar procentu likmi 8%
Aizdevuma termiņš2 gadi4 gadi6 gadi8 gadi10 gadi
Mēneša likme452,27 eiro244,13 eiro175,33 eiro141,37 eiro121,33 eiro
Procentu maksa854,48 eiro1718,24 eiro2623,76 eiro3571,52 eiro4559,6 eiro
3. piemērs: aizdevums 20 000 eiro ar procentu likmi 6,5%
Aizdevuma termiņš2 gadi4 gadi6 gadi8 gadi10 gadi
Mēneša likme890,93 €474,30 €336,20 eiro267,72 eiro227,10 €
Procentu maksa1382,32 eiro2766,40 eiro4206,40 eiro5701,12 eiro7252,00 €

Nepalaidiet garām citas izmaksas

Visas komisijas un procenti, īpaši ikmēneša vai gada, diezgan lielā mērā ietekmēs kopējo summu, kas jums būs jāsamaksā līdz kredīta perioda beigām.

Būtībā, jo ilgāks būs kredīta termiņš, jo lielāka būs to ietekme un būtiski pieaugs kopējās kredīta izmaksas.

Tādēļ speciālisti iesaka pēc iespējas īsāku kreditēšanas periodu, lai ierobežotu mēneša vai gada maksu un komisijas maksu ietekmi.

Kas ir GPL?

Jūs droši vien esat redzējuši, ka bankas, izsniedzot jums aizdevumu, uzrāda divas procentu vērtības: kredīta procentus un GPL (gada procentu likme).

Kredīta procenti ir procenti, ko banka iekasē par katru aizdevuma gadu, savukārt GPL ir aizdevuma kopējās gada izmaksas.

Kā tiek aprēķināts GPL

GPL aprēķināšanas metodē papildus procentiem ir iekļautas arī finanšu iestādes noteiktās maksas un komisijas, neatkarīgi no tā, vai tās ir mēneša, gada vai vienreizējas un kuras parasti tiek iekasētas aizdevuma līguma noslēgšanas brīdī.

Piedāvātais kredīta kalkulators aprēķina arī GPL, lai palīdzētu izvēlēties vajadzībām piemērotāko aizdevumu. Šis kredītu kalkulators palīdzēs jums redzēt, cik daudz jums būs jāmaksā par jebkura veida aizdevumu, vai tas būtu personiskām vajadzībām, līzings vai hipotēka.

Faktiski GPL var izmantot kā rādītāju, lai noteiktu, cik augstas vai zemas ir finanšu iestādes iekasētās maksas.

Pirmstermiņa atmaksa samazina kredīta izmaksas

Kredīta kalkulatorā tiek parādītas kopējās aizdevuma izmaksas, taču jāzina, ka tās var samazināt. Kā? Aizdevuma priekšapmaksa.

Veicot priekšlaicīgu atmaksu, jums vairs nav jāmaksā nodevas, komisijas maksas vai procenti par atlikušo periodu.

Ja vēlaties maksāt kredītu avansā, jums, iespējams, būs jāmaksā komisijas maksa, taču tā ir ļoti maza. Lielākoties par to nav jāmaksā vispār.

Salīdziniet aizdevumus

Izmantojiet aizdevuma kalkulatoru tūlīt, lai redzētu katra aizdevuma reālās izmaksas. Varat to izmantot kā hipotēkas kalkulatoru vai patēriņa kredīta kalkulatoru.

Šo pakalpojumu var izmantot arī tie, kas vēlas iegādāties mājokli, būdams arī pirmā mājokļa kredīta kalkulators vai nekustamā īpašuma kredīta kalkulators.

Jums tikai jāievada visi nepieciešamie dati, un šis simulators parādīs kopējās aizdevuma izmaksas, GPL un citu svarīgu informāciju.

Kā izvēlēties sev piemērotāko personīgo aizdevumu

Ir arī citi faktori, kas jāņem vērā, izvēloties personīgo aizdevumu. Piemēram, vai zināt, kura banka piedāvā zemāko procentu likmi? Vai zināt, kāda jums ir kredītvēsture? Vai arī dažās bankās jums var piedāvāt atlaidi procentu likmei vai noformēšanai, ja piesakāties aizdevumam tiešsaistē.

Tādējādi, pirms izvēlaties aizdevumu, pārliecinieties, ka jums ir pieejama visa svarīgā informācija.

Ar šī kalkulatora palīdzību jūs varat precīzi noskaidrot, kādas ir reālās izmaksas, kas jums ir jāmaksā par līgumā paredzēto personīgo kredītu. Jūs varat viegli aprēķināt visus izdevumus un uzreiz uzzināt, kādi ir gada efektīvie procenti (GPL). Jums tikai jāievada maksimālā ieskaitītā summa lejās, periods, procenti un analīzes un administrēšanas maksa, un kredīta kalkulators uzreiz parādīs kopējās izmaksas.